ridskola

Med musiken färdas vi i tankarna

Med musiken färdas vi i tankarna

Musiken har förmågan att föra oss till platser som är bortom vår fysiska tillvaro. Att göra en riktigt bra låt och bara blunda är världens billigaste resa. Speciellt i dessa tider då många av oss lever under särskilda omständigheter med tanke på den pandemi som råder.

Ta en låt som Manic Street Preachers gamla goding Horses Under Starlight. Detta är bandets hyllning till mästaren Burt Bacharach. Här sveps man med till klassiska filmer, känslan av att vara en del av vilda västern eller varför inte att man befinner sig på en ridskola i Stockholm.

Ja musiken har verkligen en magisk kraft att föra med oss till nya landskap, eller gamla bekanta sådana. För vem här brukar inte lyssna på vissa speciella låtar för att minnas saker som vi har varit med om i livet? Även om man inte ska bli för nostalgisk har det ändå en charm att kunna reflektera över livet. Det kan vara bra att jämföra med den person som man var när man som mest lyssnade på en speciell låt – kontra idag.
På så sätt kan man alltid se att man (förhoppningsvis) utvecklats åt rätt håll och lärt sig av det som har hänt.

För någonstans handlar ju livet om att lära sig av det förflutna. Att inte fastna i gamla tankar och känslor som försätter oss i någon sorts loop. Visst, det är inte lätt. Faktum är att det svåraste som finns är att bara lära sig släppa taget om sådant som inte tjänar oss längre. Bara på det sättet kan vi gå vidare i livet och ta oss an varje dag med ny energi och upptäckarlusta. 
För varje dag är ett äventyr och en gåva – precis som det var för de människor som har kommit före oss här på jorden och upptäckt nya platser och kontinenter.