jakt

Jaktsäsongen är igång

Jaktsäsongen är igång

Nu gäller det verkligen att se upp på vägarna när man är där ute och åker i sin bil. Det kan springa upp en älg eller kanske två över vägen när som helst. Just nu är årets älgjakt i full gång och den kommer att pågå ett par veckor framöver, så det gäller att se sig för ordentligt när man är ute och kör, för en älg över motorhuven det vill man verkligen inte ha. De kan göra stor skada både på bil och på passagerare i bilen. 

 

 

Jaktvapen av olika slag

 

När du ska ut på jakt och låt säga att det nu är älg som gäller för stunden. Det finns då en del olika jaktvapen att välja bland när det kommer till detta. Det finns onlinebutiker men även fysiska sådana som kan hjälpa dig att hitta rätt och även berätta vad det är som du kan tänkas behöva under jakten i övrigt också. Kanske behöver du ny ryggsäck och sittunderlag eller liknande saker under din tid i skogen? Det finns en hel massa saker att handla på sig när det kommer till jakt, saker som du inte ens visste om att du behövde.

 

Jakthund

 

Många som är ute och jagar ofta och har jakten som ett stort intresse eller hobby, har ofta en egen jakthund med sig under tiden i skogen. Hunden kan hjälpa till på många olika sätt i jakten. Det finns speciella hundar som då kallas för just, jakthundar. De är specialiserade inom området och kan med hjälp av sin nos och goda luktsinne hjälpa sin husse eller matte under jakten med att få upp spår på djur som finns i närheten. Många jägare låter även sina hundar springa fritt i skogen under tiden, men de är finurliga hundarna för de hittar alltid sin väg tillbaka till sin ägare igen.