Golfklubb

Inte bara en gentlemannasport

Inte bara en gentlemannasport

Golf har tidigare varit förknippat med rikedom och högre samhällsklasser, men idag kan alla som vill börja spela golf. Backar man för kostnaden för ett medlemskap så finns det ändå möjlighet att spela genom att besöka en utslagsplats eller en korthålsbana. På det sättet kan man genomföra en hel golfrunda utan att egentligen gå ut på den stora banan. Golfklubb i Jönköping är en av de mängder av banor som man kan besöka om man är golfsugen. Vackra gröna greener, böljande träd, glittrande vattenhinder och fågelkvitter kan få även den mest tveksamma att vilja prova en runda med golfbagen.

 

Alla slags spelare

Om man någon gång besöker en golfbana så kan man få se hur brokig skaran spelare är. Här finns alla åldrar från barn så små att de knappt kan bära sin golfbag till tuffa tonåringar, vuxna av alla åldrar, storlekar och samhällsklasser och ända till seniorer som kör runt med golfbagen på rullatorn. Och den beskrivningen är absolut inte en överdrift utan en vanlig dag på någon av landets golfanläggningar. Har man svårt att ta sig runt så finns det även golfbilen att ta hjälp av, och den har blivit en mycket populär syn på greenerna.

 

 

Vad spelet går ut på

Golf går ut på att med så få slag som möjligt slå en boll ner i ett hål. Eftersom hålet kan vara flera hundra meter bort och vägen dit kan vara allt annat än rak, och dessutom kantad med högt gräs eller träd, samt minerad med sandbunkers och vattenhinder, så är det lättare sagt än gjort. Det sägs att för att bli riktigt duktig så måste man antingen kunna skjuta väldigt långt eller kunna putta riktigt bra. Få klarar både och, vilket man kan se om man slår på en kanal som sänder en golftävling med världens bästa golfare som slåss mot varandra.