jakt

Det är förberedelserna som gör jakten

Det är förberedelserna som gör jakten

editorial

Det är i skogen som man ska befinna sig såhär års. Myggen är borta sedan länge och svamparna har ploppat upp lite här och var i väntan på att den uppmärksamme svampjägaren skall finna dem.

På tal om jägare är det också nu som jaktsäsongen drar igång – äntligen. Alla som har suktat efter att sitta på pass med en varm kopp kaffe eller känna på drevjaktens fart och fläkt kan äntligen andas ut, nu är det dags.

Ut på drev

Fördelen med att det är uppehåll i säsongen är att man har gott om tid att förbereda sig inför det som komma skall. Ett besök på https://www.osthammarsjaktoskytte.se/ för att fylla på utrustning och material gör att man är väl förberedd inför att ge sig av ut i skogen.

För det är trots allt grundarbetet som bärgar för en god upplevelse ute i skogarna. Det finns förstås inte några garantier för lycka – men oddsen tippar över till ens favör om man har grundat väl.

För när man väl sitter där med ett djur i siktet är det allt som man har gjort innan som påverkar ens chanser. Att man inte fryser (för mycket), känner sig torr och vet att man har sett till att hålla geväret i toppskick – det är sådant som gör att man slipper tänka på en massa distraktioner under den där stunden.

När man väl sedan kramar avtryckaren och tystnaden bryts av en smäll, det är då det är upp till bevis.

Förhoppningsvis har man då lyckats fälla djuret och säkrat upp matförrådet för en lång tid framöver. För det går trots allt inte att underskatta känslan av att rå om sig själv och sin familj med kött som man själv har tagit med hem.

Våra förfäders jaktinstinkt lever kvar djupt i oss själva och den verkar må bra av att få komma ut och vädras lite då och då.