jakt

Den fina sidan av jakt

Den fina sidan av jakt

Längtar du efter den spännande känslan och kittlande känslan som jakt kan ge? Att jaga innebär ett stort ansvar. Jakt är inte bara nöje, främst måste man sätta djuren i första hand och ge dem ett så bra avslut som möjligt. Det är även en del lagar och regler man måste följa för att få lov att jaga. 

Allt det får man lära sig när man gör sin jägarexamen, det är en del av vad man måste göra innan man ger sig ut på jakt. Jägarexamen består av både ett teoriprov och ett skjutprov. Vilket skjutprov det är beror på vilken klass du ska ta jägarlicens i. 

 

Jaga i grupp

Många jägare idag har sina jaktgrupper de jagar med. Oftast så delar de då på köttet om man lyckas skjuta något djur. Detta kan ses vara en sport och något som många verkligen uppskattar. Till deras hjälp har de ofta hundar som är tränade på att jaga just det djurslaget. 

I Sverige får man inte skjuta hur som helst. Det finns olika perioder då man får skjuta olika djurarter och vad gäller till exempel älg får man bara skjuta ett visst antal per grupp med. Man ska även tänka på att trots att man har jägarlicens kan man inte bara gå ut och jaga. Marken man jagar på ska ha jakträtt som även gäller dig. 

 

Licenser för olika vapen

För att få ha vapen i hemmet behöver du först ha ett godkänt vapenlås. Ingen mer än du ska ha tillgång till detta vapenlås. Utöver det måste du sedan ansöka om licens hos polisen för varenda vapen du skaffar.

Vill du börja jaga? Lära dig mer om jakt och köpa allt som finns därtill? Då är https://www.osthammarsjaktoskytte.se/ en bra sida att kolla in, de har allt du söker och lite till.